Blog, Update

Storing? Check de status pagina.

Allereerst proberen we natuurlijk te streven naar een volledige beschikbaarheid van uw kaartverkoop. Zo zijn alle servers minimaal dubbel uitgevoerd en is het platform verdeeld over meerdere data centers.  Maar helaas is een beschikbaarheid van 100% niet haalbaar. Wanneer je problemen met één van onze producten ervaart is het daarom handig om even op onze status pagina te kijken. Deze is te benaderen via onderstaande link:

https://status.avayo.nl

Sla deze op onder je browser favorieten, zodat je in geval van storing (onze website kan ook storing hebben) deze webpagina weet te vinden.

In het verleden liet deze status pagina één globale status van onze systemen zien, maar nu hebben we onze status pagina uitgebreid van 1 naar 5 onderdelen. Hierdoor is per onderdeel specifiek inzichtelijk of er problemen zijn en hoe lang deze hebben geduurd.

Overzicht Avayo status pagina

Hierboven zijn de verschillende onderdelen goed zichtbaar, waarbij per onderdeel de beschikbaarheid in de tijd is uitgezet. Zo’n onderdeel wordt ook wel een monitor genoemd.

ps. de oranje status is een nieuwe monitor waarvoor nog geen historie is opgebouwd.

Status pagina - Detail van een service

Per monitor kan men doorklikken voor meer informatie. Hieronder volgt per monitor een korte beschrijving.

Admin – Toont de beschikbaarheid van het beheersysteem van de ticketshops. Bij onbeschikbaarheid kunt u niet inloggen om uw evenementen te beheren.

Service e-mail – Toont de beschikbaarheid van de service die wij gebruiken voor het verzenden van e-mails. Bij storing komen de ticket e-mails dus niet meer aan. Vaak worden de mails, in geval van problemen, opgeslagen en op een later moment alsnog verzonden.

Service scanning – Toont de beschikbaarheid van de service die wordt gebruikt door de scan software (smartphone app, mobiele scanners, of desktop software). Bij problemen is het scannen van tickets niet mogelijk.

Ticketshops – Toont de beschikbaarheid van uw online ticketshop (online kaartverkoop).

Website – Toont de beschikbaarheid van onze website. Hoewel u zou kunnen denken dat ons ticket platform en onze website met elkaar verbonden zijn, is dit niet het geval. Beide staan los van elkaar, dus wanneer onze website tijdelijk onbeschikbaar is, is onze ticketservice waarschijnlijk wel beschikbaar.

Uitbreidingen

Op het moment van schrijven bevat de status pagina dus vijf onderdelen. We zullen deze in de toekomst nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld de status van onze Payment Service Provider (betalingen) en de beschikbaarheid van o.a. iDEAL.

Update 23-9-2019: Vandaag hebben we de pagina uitgebreid met de status van online betalingen. Dit is een globale status van onze betalingsleverancier. Voor de individuele status van een specifieke bank m.b.t. iDEAL, kunt u het beste kijken op: https://beschikbaarheid.ideal.nl/ 

Problemen melden?

Wanneer  de statuspagina een probleem meldt, dan hoeft u ons niet te benaderen om het probleem te melden. Wij zijn dan ook al van het probleem op de hoogte. In andere gevallen horen we dit graag. Wij streven naar een optimale gebruikerservaring. Heb je ideeën? Twijfel niet en laat het ons weten.

Blog

Gastblog: Online promoten van je evenement

Je hebt een idee voor een evenement en inmiddels ook een geschikt ticketing systeem gevonden. Maar dan moet je nog mensen vinden die je tickets willen kopen. Het kan zomaar zijn dat je dan al op het idee bent gekomen om je festival of andersoortig evenement online te gaan promoten via bijvoorbeeld Facebook of een bannering campagne. Om een goede online campagne op te zetten zou je dan natuurlijk een online marketingbureau kunnen inschakelen. Maar als je met een beperkt marketingbudget zit kan het de moeite waard zijn om de promotie zelf uit te voeren. In dit artikel beschrijven we hoe je zelf een simpele online marketing campagne voor je evenement op kan zetten.

gevulde concertzaal

Strategie

Een basis marketingstrategie die voor vele evenementen toe te passen is, is het See, Think, Do, Care (STDC) model van Google. Het STDC model maakt onderscheid tussen vier verschillende fases waarop je je marketingboodschap aan kan passen. Aangezien elke fase een eigen doelgroep heeft die zich op een andere plek in de conversiefunnel bevindt zal je ook de KPI’s daarop aan moeten passen. Zo is het heel logisch dat personen binnen de See fase nog niet gelijk een ticket kopen. Als KPI voor de see fase zou je dan bijvoorbeeld kunnen denken aan het bereik, of de engagement van bezoekers op je website. Het eerder aangehaalde artikel van Google geeft een aantal mooie voorbeelden van KPI’s per fase.

see think do care model omgekeerde piramideEen manier waarop je dit model in zou kunnen zetten is een brede bannering / social campagne voor de See fase. Tijdens deze fase kan je globaal aangeven om wat voor evenement het gaat. In de daaropvolgende Think fase die je via remarketing richt op mensen die de website kort bezocht hebben zou je kunnen tonen waarom mensen een ticket moeten kopen. In het geval van een festival zou dat de line-up kunnen zijn, of bij een workshop wat specifiek geleerd wordt. Als je met een beperkt budget werkt zal je zien dat de remarketinglijsten zich niet heel snel vullen. Je kan er daarom voor kiezen de See fase ook voor niet bezoekers na een bepaalde periode af te laten lopen en het Think promotiemateriaal te tonen. Wanneer mensen serieuze interesse hebben getoond (bekijken line-up, agenda, tarieven pagina’s) dan wordt het tijd dat ze een ticket gaan kopen. Deze personen bevinden zich in de Do fase. Je boodschap zal nu iets zijn in de richting van “Zorg dat je het evenement niet mist, koop je tickets alvast online” met een duidelijke call-to-action gericht op verkoop of inschrijving. De Care fase lijkt wellicht minder interessant omdat je je ticket al verkocht hebt. Toch liggen ook hier nog kansen. Zo kunnen deze personen bijvoorbeeld hun vrienden of collega’s nog tippen over het evenement. In deze fase heb je de kans om je klanten promotors te maken.

Om de verschillende KPI’s per fase door te meten kan je gebruik maken van Google Analytics. Bezoek de beginners handleiding voor Google Analytics om daarmee aan de slag te gaan.

Kanalen

De keuze aan kanalen waar via je promotie materiaal weg kan zetten is reuze. Zo kan je kiezen uit bekende kanalen zoals Facebook, Instagram, YouTube of het Google Display Netwerk. Maar afhankelijk van type evenement en doelgroep, plus eventuele informatie die je al van ze hebt, kan ook een LinkedIn of mailing campagne interessant zijn.

Facebook

Dankzij de uitgebreide profielen die Facebook van zijn gebruikers heeft is het hier mogelijk om heel gericht te adverteren. In onderstaande afbeelding is een voorbeeld zichtbaar van een doelgroep targetting voor de see fase van een dance festival. Hiermee bereik je alle mensen binnen Nederland in de leeftijdsklasse van 18 t/m 40 jaar oud die geïnteresseerd zijn in dancemuziek. Voor een kleinschaliger evenement zou je kunnen kiezen voor een radiustargeting rondom de feestlocatie. Zo voorkom je dat je advertentie getoond wordt aan mensen waarbij de kans klein is dat ze een ticket kopen vanwege de afstand. Facebook geeft in de rechtkolom direct een indicatie van de hoeveelheid personen die je kan bereiken bij de huidige instellingen.

Tip: Maak je doelgroep voor de see fase niet te klein. Door de doelgroep ruimer te houden krijgt het Facebook algoritme de kans om optimalisaties van de campagne door te voeren.

Doelgroep tickets verkoop dancefestival FacebookAls je aan de slag wilt met het adverteren op Facebook kan je aan de hand van de beginnershandleiding die ze aanbieden je eerste stappen zetten.

Instagram

Instagram is een dochteronderneming van Facebook. Via dit kanaal heb je dan ook dezelfde targeting mogelijkheden als op Facebook. Het is echter goed om er in je promotiemateriaal rekening mee te houden dat Instagram een stuk visueler ingesteld is dan Facebook. Waar je in Facebook met een specifieke advertentietekst goede kans maakt dat deze gelezen wordt is die kans op Instagram aanzienlijk kleiner. Een mooi actiefoto op het podium zal je wellicht een hoop likes opleveren, maar zorgt er niet voor dat degene die de foto ziet iets wijzer is over het evenement. Door details zoals een datum of locatie in de afbeelding te vermelden schep je al een stuk meer duidelijkheid. Overdrijf dat echter niet, als je teveel tekst gebruikt in Instagram (of Facebook) afbeeldingen kan dat je bereik beperken. Een voorbeeld van een goede balans is te vinden in de afbeeldingen die Simplon gebruikt. Daar wekt de afbeelding net genoeg nieuwsgierigheid om verder te lezen.

Tip: Video’s zijn voor de eerdere fases (see en think) erg geschikt door de hoge zichtbaarheid op Instagram, maar ook op Facebook.

YouTube

Op YouTube adverteren is o.a. interessant omdat je via het Trueview format enkel hoeft te betalen per weergave van je video. Klikken mensen de advertentie te snel weg (advertentie overslaan na 5 seconden) dan betaal je niet voor die vertoning. Daarnaast biedt YouTube net als Facebook verregaande targeting mogelijkheden op basis van interesses en/of demografische gegevens van de gebruikers.

YouTube targetingsmogelijkheden bij ticket verkoop onlineOm te adverteren op YouTube heb je een Google Ads account en een geschikte video nodig. Je kan gebruikmaken van verschillende typen advertenties. Een veelgebruikt format is de bumper ad, dit zijn de 6 seconden durende advertenties die voorafgaand, of tijdens een lange video, vertoond worden. Zorg er in je video, net als op Instagram, voor dat de belangrijke informatie in beeld gebracht wordt. Maak je gebruik van een skipable (na 5 seconden over te slaan) advertentie? Zorg er dan voor dat de belangrijkste boodschap zich in het begin van de video bevindt. Ook op YouTube zelf worden een aantal tips gedeeld voor het maken van een video en verspreiden daarvan.

Als je op zoek bent naar handvatten voor het maken van goede videocontent is het een aanrader om het YouTube Creators kanaal eens te bekijken.

 

Google Display Netwerk

Het kanaal waar je misschien wel het grootste bereik tegen beperkte kosten kan behalen is het Google Display Netwerk (GDN). Advertenties vanuit dit netwerk kan je bijvoorbeeld op sites zoals Buienradar, telegraaf of ad.nl tegenkomen.

Google display network advertenties op buienradarHet nieuwste advertentieformaat, de responsieve display advertenties, maken het eenvoudig om snel een setje banners te maken. Wil je zelf volledig in de hand hebben hoe je advertenties getoond worden? Dan kan je kant en klare banners in vaststaande formaten aanleveren. Veel gebruikte formaten zijn onder andere de onderstaande:

  • 300 x 250
  • 336 x 280
  • 728 x 90
  • 300 x 600
  • 160 x 600

Gemiddeld wordt er vanaf de desktop eens per 300 vertoningen op je advertentie geklikt. Zorg dus ook hier ervoor dat de belangrijkste informatie in beeld is voordat iemand doorklikt naar de website, maar overdrijf het niet. De tekst in een banner moet snel scanbaar zijn (denk aan onderwerp, locatie, tijd) want een lange tekst wordt niet gelezen. Zorg er ook voor dat je banner een call-to-action bevat. Deze kan je aanpassen op de fase waarin de doelgroep zich bevindt, zo kan in de see fase een learn more call to action gebruikt worden zoals ook LinkedIn dat in bovenstaande voorbeeld gedaan heeft. Voor de do fase zal je waarschijnlijk een call-to-action als “Schrijf je in” of “Koop je tickets” gebruiken. Een stap voor stap uitleg over het opzetten van een GDN campagne kan je hier vinden.

Tot slot

Naast deze kanalen en de genoemde strategie zijn er nog een heleboel andere mogelijkheden (andere display netwerken, sociale media of bijvoorbeeld een mailing), maar waarschijnlijk kan je hier al een heel eind mee komen. Ook in de niet betaalde kanalen liggen kansen om je verkoop toe te laten nemen, lees daarover onze eerdere blog ticketverkoop vergroten. Mocht het je allemaal toch nog wat lastig lijken, of wil je het allemaal wat uitgebreider aanpakken? Kijk dan eens naar een online advertising training of schakel toch een bureau in om je campagnes op te zetten.

Blog, Update

Avayo Yellow – Update

Yellow ticketshop krijgt vernieuwde vormgeving

de afgelopen tijd hebben we keihard gewerkt aan het updaten van de interface van Avayo Yellow. De look and feel is verbeterd alsmede het gedrag op kleinere schermen (responsive design).

Het sjabloon is aan de bovenkant voorzien van de bestelstappen. Dit was in de vorige versie ook al het geval, echter wordt de weergave nu aangepast aan de hand van het schermformaat. De navigatieknoppen (verder/terug) zijn nu consequent doorgevoerd in de footer van de pagina.

Verder is de feedback naar de gebruiker verbeterd door middel van zogenaamde toast messages en feedback bij de invoervelden met fouten. Ook is het invoerveld voor het telefoonnummer voorzien van een vlag selectie voor internationale nummers. Standaard wordt hierbij het land bepaald aan de hand van het ip-adres van de gebruiker.

Hier rechts vindt u een sneak preview van een aantal nieuwe schermen. Om er eens zelf door heen te klikken kunt u onze demo pagina gebruiken. Mocht u meer willen weten over de specifieke mogelijkheden of uw businesscase, neem dan even contact met ons op. We staan u graag te woord.

Blog, Update

Avayo Orange – Mobiel vriendelijker / Internationaal telefoonnummer

Mobiel vriendelijker

Vandaag hebben we een release gedaan waardoor het bestellen van tickets op touchscreens, zoals een tablet of mobiele telefoon, gemakkelijker is geworden. Eén van de verbeteringen is het doorvoeren van touch buttons i.p.v. radio buttons voor het kiezen van het geslacht van de koper. Daarnaast zijn er nog een aantal subtiele kleine andere verbeteringen doorgevoerd.

Internationaal telefoonnummer

Een andere wijziging is het verbeteren van de invoer van internationale telefoonnummers. Er is aan het telefoonnummer veld een vlag toegevoegd waarmee de landcode van het telefoonnummer ingesteld kan worden. Standaard wordt op basis van het ip-adres het land van herkomst van de koper achterhaald Natuurlijk dan de koper dit daarna zelf nog wijzigen.

Blog

Toegangscontrole vlekkeloos laten verlopen: 8 tips!

Toegangscontrole

Je hebt de kaartverkoop goed geregeld en de kaarten zijn verkocht, maar dan… hoe kun je de toegangscontrole zo vlekkeloos mogelijk laten verlopen? Je wilt namelijk wel dat de toegangskaarten (e-tickets) professioneel worden gecontroleerd op geldigheid en dat er geen misbruik van de tickets wordt gemaakt.

 

Waarom tickets controleren?

Je controleert de tickets op geldigheid met als doel om fraude te voorkomen. Een e-ticket kan gekopieerd of meermalen worden afgedrukt. Daarom is controle nodig, zodat deze exemplaren niet worden gebruikt door meerdere personen of meerdere keren door één persoon (Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/E-ticket).

 

Fraude voorkomen

Wat is een manier om te voorkomen dat bezoekers de tickets kunnen dupliceren en hierdoor de ticket meerdere keren kunnen gebruiken? Heel simpel, de e-ticket voorzien van een barcode! Dit is een heel populaire en vaak toegepaste techniek. Barcodes zijn in verschillende soorten en maten, denk eens aan een streepjescode of een QR-code. Je hebt wel een goede barcodelezer of -scanner nodig om ze te kunnen controleren. Barcodes kunnen over het algemeen slechts eenmaal gebruikt worden om toegang te verkrijgen, tenzij anders ingesteld in het systeem (Bron: uit het boek ‘Events: Hoe organiseer je een geslaagd evenement?’ Door Kevin Van der Straeten, 2013). Bij de controle kan er verbinding zijn met een database die bijhoudt of het ticket al gebruikt is. Deze werkwijze wordt ook gebruikt bij de online ticketservice van Avayo. Om het invoeren van de gegevens te vergemakkelijken wordt de streepjescode of QR-code gescand. Het maken van een vals ticket wordt lastiger als de streepjescode een lang nummer heeft, waarbij een potentiële fraudeur niet weet welke nummers geldig zijn. Ook kan bij iets eenmaligs onrechtmatig gebruik door meerdere personen tegengegaan worden door het e-ticket op naam te stellen en dat ze zich moeten kunnen legitimeren (Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/E-ticket).

 

Hoe regel je de toegangscontrole?

Veel organisatoren denken pas aan de toegangscontrole vlak voor het event, maar het is wel handig om hier vooraf goed bij stil te staan. Hoe regel je eigenlijk de toegangscontrole? Hoe kun je de controle het beste in goede banen leiden bij jouw evenement? Met deze vragen in mijn achterhoofd ben ik eens gaan zoeken op het internet. Na een intensieve zoektocht kwam ik erachter dat er eigenlijk niets over is geschreven, terwijl de toegangscontrole juist een belangrijk onderdeel van de algehele ticketverkoop is! Je moet er toch niet aan denken dat bezoekers massaal jouw toegangskaarten kunnen namaken of kopiëren en dan zonder te betalen binnenkomen op jouw event. Reken maar uit hoeveel omzet je dan misloopt….

Ook wil je graag dat jouw bezoekers zo min mogelijk hinder ondervinden van de controle bij de entree. De toegang moet professioneel eruitzien en de controle moet zo snel mogelijk, goed en soepel verlopen. Vandaar dat ik deze BLOG schrijf, zodat ik jullie een aantal tips mee kan meegeven en dat jij de toegangscontrole in zo’n goed mogelijke banen kan leiden. Ik realiseer me dat sommige tips heel vanzelfsprekend lijken, maar wil ze toch graag noemen, omdat ik uit ervaring weet dat het niet altijd gebeurt… Ik start eerst eens met acht tips en hoop dat ik in een later stadium de lijst met tips kan aanvullen en uitbreiden met nieuwe eyeopeners.

 

Tips:

Tip 1:

Wellicht een inkoppertje, maar “Een goed begin is het halve werk” is ook hier van toepassing. Wanneer je tijd stopt in een goede voorbereiding, scheelt het je ontzettend veel stress voor de start van jouw event. Belangrijk is om (ruim) van tevoren het internet te checken, de scansoftware te installeren en de scanners te testen. Dus begin niet een uurtje voor aanvang met alles te installeren en te controleren. Wanneer je tijdens de voorbereiding erachter komt dat je geen goede WiFi hebt, kun je nog tijdig mobiele WiFi regelen (MiFi).

N.B. Bij Avayo kun je een MiFi voor slechts € 25,00 excl. btw per keer huren, handig!

Tip 2:

Je hebt snelle scanapparatuur nodig. Kies de juiste scanapparatuur voor jouw evenement. Voor het scannen kun je kiezen uit de iPhone of Android Scanapp, de USB-handscanner of mobiele scanner. De scanapp kan gratis gedownload worden op jouw eigen telefoon en kan ook prima gebruikt worden bij kleinere evenementen. De USB-handscanner wordt ingezet in combinatie met laptop en is handig bij bijvoorbeeld de balie. Tot slot, de mobiele scanner wordt over het algemeen ingezet bij de grotere events of waar geen vaste plaats voor de laptop met USB-handscanner mogelijk is. Alle scanners kunnen met elkaar gecombineerd gebruikt worden. Wij bieden de scanapparatuur kosteloos in bruikleen bij eenmalige evenementen. De scansoftware is eveneens gratis. Wil je meer informatie of even overleggen welke scanapparatuur voor jouw event het beste is of de scanners reserveren? Dan kun je mailen naar support@avayo.nl .

Tip 3:

Om een goede doorstroom bij de entree te vergroten, kun je werken met rijen die verschillende functies hebben, te weten: Een aparte rij voor mensen met e-tickets, een rij voor de bezoekers die vragen hebben bij de klantenservice en een aparte rij voor de personen die nog een toegangskaart willen kopen bij de kassa. Met de online ticketservice van Avayo kan ook middels de functie Balieverkoop kaarten verkocht worden. Ze kunnen hierbij contant afrekenen of met de pin betalen. Vraag naar de mogelijkheden voor het huren van een pinterminal op support@avayo.nl.

Toegangscontrole

Tip 4:

Wanneer je met verschillende rijen werkt, zou je kunnen kiezen voor dranghekken. Persoonlijk vind ik ‘publieksgeleiders’, paaltjes met linten, chiquer staan. De linten zijn zelfs in verschillende kleuren te verkrijgen, zodat het past bij de stijl van de entree en jouw evenement.

Toegangscontrole

Tip 5:

Alcohol schenken aan jongeren beneden de 18 jaar is in Nederland bij de wet verboden. Bedenk daarom van te voren hoe je zichtbaar maakt aan welke bezoekers je al dan niet alcohol mag schenken. Ga je werken met stempels, polsbandjes of laat je jouw bezoekers bij elke bestelling legitimeren? Bedenk ook alvast waar je de leeftijdscontrole uitvoert. Ik kan me voorstellen dat wanneer je deze controle bij de toegangscontrole van de tickets doet, de doorstroom enorm vertraagd. Je zou hiervoor een ander punt kunnen inrichten en daar dan ook, na legitimatie, stempels of polsbandjes kunnen verstrekken.

Tip 6:

Dan hebben we nog de groep ‘rokers’. Roken mag uiteraard niet in dezelfde ruimte waar het event plaatsvindt, dus zij moeten de mogelijkheid krijgen om naar buiten te gaan om te roken of om te kunnen roken in een aparte ruimte. Het is handig om deze reeds gecontroleerde bezoekers niet door dezelfde rij te laten gaan als dat van de mensen die nog hun toegangskaart moeten laten controleren. Maak een aparte rij voor deze groep mensen en geef ze voordat ze eruit gaan een stempel, bandje of kaart die ze kunnen laten zien als ze weer naar binnen willen. Dat scheelt weer een hoop ergernis en drukte bij de ingang.

Tip 7:

Het scannen van toegangskaarten is niet moeilijk. Het is wel handig dat het scanpersoneel, van te voren goed geïnstrueerd worden, zodat ze bekend zijn met de scanners en het scannen. Laat ze van tevoren even oefenen met de scanner op een testticket. Ze kunnen dan wat meer feeling met het apparaat krijgen.

Tip 8:

Medewerkers op je evenement hebben de meeste contacturen met de gasten. Slecht verzorgd of geïnstrueerd personeel is dus een gemiste kans, want goed personeel kan jouw evenement juist versterken. Daarom is het handig dat van tevoren besproken wordt hoe het scanpersoneel het beste kan handelen in bepaalde scenario’s. Weten de medewerkers hoe ze moeten handelen wanneer een rood vlak op de scanner verschijnt? Sturen ze deze bezoekers door naar een service balie o.i.d.? Door vooraf afspraken te maken, hebben andere bezoekers nagenoeg geen hinder van eventuele problemen.

 

Tot slot, misschien klinkt het heel vanzelfsprekend, maar het gebeurt helaas toch niet altijd door de personen die de e-tickets scannen:

Wens jouw bezoekers een goede en vooral gezellige avond toe!

 

Uiteraard zullen er nog meer goede ideeën zijn die geput kunnen worden uit ervaringen van andere organisatoren. Daarom graag jullie aanvulling op dit artikel! Plaats je reactie hieronder, zodat we voordeel kunnen halen uit elkaars expertise!

  • 1
  • 2
Vacatures!